Keuzemogelijkheden


Alle frontriemen worden met de hand gemaakt. Het leer voor een frontriem wordt uitgesneden uit een vel goede kwaliteit tuigleer van ongeveer 3 mm dik. De randen worden netjes rond afgeschaafd. De lussen van de frontriem worden vastgezet met zwarte holnieten.

Detail van de voorkant van de frontriem


Kleuren leer

De frontriemen kunnen worden besteld in 3 kleuren leer: zwart, donkerbruin en cognacbruin.

Drie kleuren leerMaten

Iedere maat frontriem is mogelijk, van Shetlander tot Shire. Om de maat precies te bepalen kun je het beste de totale lengte van je eigen frontriem opmeten. De standaardmaten zijn als volgt:


maat enkel kopstuk gedeeld kopstuk
pony 34 cm 38 cm
cob 38 cm 42 cm
kleine full 40 cm 44 cm
full 42 cm 46 cm
extra full 44 cm 48 cm


Kopstuk

Frontriemen kunnen worden gemaakt met een enkel of gedeeld kopstuk. De standaard maat voor een enkel kopstuk is 5 cm, voor een gedeeld kopstuk 7 cm. Het kopstuk wordt gedeeld met een passant, om de frontriem makkelijker aan het hoofdstel te kunnen vastmaken.

 

Lus voor enkel kopstuk

Lus voor gedeeld kopstuk


Onderleggen

Het is mogelijk om de frontriem te laten onderleggen. Dit kan met de kleuren zwart, wit, lichtbruin en donkerbruin. Bijvoorbeeld bij een wit onderlegde neusriem is een wit onderlegde frontriem mooi. Zwart onderleggen geeft de frontriem meer massa. Met de verschillende kleuren leer zijn natuurlijk veel combinaties mogelijk.

Vooral V-frontriemen en rechte frontriemen zijn geschikt om te onderleggen. Wave-frontriemen zijn minder geschikt, omdat het de souplesse van het leer wegneemt, waardoor de frontriem minder mooi valt.

Detail van een onderlegde frontriem

Frontriem V-b, zilveren kastjes, ab-kristal, wit onderlegd en ingelegdInleggen

 

Het is ook mogelijk om de ketting op de frontriem in te laten leggen. Hierdoor komt de ketting in het leer te liggen. Dit heeft een bijzonder effect. Daarnaast ligt de ketting meer beschermd.

Inleggen maakt de frontriem breder. Hierdoor is het het mooist bij frontriemen die nog niet heel breed zijn. Frontriem wave-E en wave-F zijn minder geschikt.

De dubbele frontriemen kunnen niet worden ingelegd.

Detail van een ingelegde frontriem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frontriem V-B, gouden kastjes met lichtgouden stenen, zwart onderlegd en ingelegd